Gratis boekhouden

Als startende ondernemer heb je veel kosten. Je hebt een website nodig, je moet visitekaartjes laten maken en als je producten verkoopt, heb je ook een voorraad van deze producten nodig. Natuurlijk wil je niet te veel geld uitgeven in jouw eerste periode als ondernemer. Daarom zoek je zo veel mogelijk producten en diensten die je volledig gratis kunt gebruiken. Moet je jouw boekhouding nog regelen? Dan raden wij je aan op zoek te gaan naar een gratis boekhoudprogramma. 

Geld besparen met gratis boekhouden

Door jouw boekhouding met een gratis programma bij te houden, bespaar je veel geld. Stel, je neemt een betaald programma met een prijs van 10 euro per maand. Als je dit programma een jaar hebt gebruikt, ben je 120 euro armer. Had je al die tijd een gratis boekhoudprogramma gebruikt, dan had je die 120 euro nog in je zak. In dat geval had je dit geld kunnen gebruiken voor vele andere belangrijke zaken, zoals de aanschaf van je visitekaartjes of promotie voor je bedrijf.  

Gratis boekhouden: is het mogelijk?

Gratis boekhouden is niet onmogelijk, maar het is wel lastig een gratis boekhoudprogramma te vinden. Veel boekhoudprogramma’s zijn simpelweg betaald, al kosten ze niet veel. De beste manier om geld te besparen op je boekhoudprogramma, is door een programma te gebruiken dat de eerste X aantal maanden gratis is. Dit betekent dat je de eerste maanden, als je écht pas net aan de slag bent als ondernemer, gratis kunt boekhouden. Als je dan wat meer geld hebt verdiend, gaat je boekhoudprogramma geld kosten. Op dit moment is dit niet zo erg, aangezien je nu toch al een tijdje aan de slag bent als ondernemer.

Overigens zijn er ook boekhoudprogramma’s die gratis zijn en gratis blijven, ook als je deze langere tijd gebruikt. Houd er wel rekening mee dat deze boekhoudprogramma’s minder functies hebben dan betaalde boekhoudprogramma’s. Vind je dit niet erg? Dan kun je deze programma’s zeker gebruiken voor gratis boekhouden.

Gratis boekhoudprogramma’s vergelijken

Je kunt de online vergelijker op deze website gebruiken om alle boekhoudprogramma’s met elkaar te vergelijken. Ook als je gratis wil boekhouden, kun je de vergelijker op de site gebruiken om het beste boekhoudprogramma te vinden. 

Heb je een boekhoudprogramma gevonden dat aan jouw eisen en wensen voldoet? Dan kun je dit programma direct downloaden. Voor je het weet, heb je een handig programma op je computer staan om jouw administratie netjes bij te houden.