Digitaal boekhouden

Als ondernemer ben je verplicht een goede administratie bij te houden. Deze boekhouding moet je vervolgens enkele jaren bewaren, zodat de Belastingdienst je administratie eventueel nog in kan zien. Je kunt jouw administratie ‘offline’ bijhouden en bewaren, maar je kunt er ook voor kiezen om te starten met online boekhouden. Online boekhouden bespaart je niet alleen een dossierkast vol oude administratiemappen, maar is bovendien erg gemakkelijk. Meer hierover, lees je op deze pagina. 

Digitaal boekhouden: wat heb je nodig?

In feite heb je niet veel nodig als je online wil boekhouden. Voor je kunt starten met digitaal boekhouden, sluit je een online boekhoudpakket af. Als je dit hebt gedaan, krijg je inloggegevens tot je beschikking. Deze inloggegevens gebruik je om in jouw eigen online boekhoudomgeving te komen. In deze boekhoudomgeving kun je facturen inboeken, berekeningen maken voor je belastingaangiften en ga zo maar door. 

Naast een boekhoudpakket, heb je ook een computer met internet nodig om te kunnen boekhouden. Heb je even geen computer tot je beschikking? Dan kun je jouw boekhouding ook op je telefoon of tablet regelen, als je hier internet op hebt. Handig! 

De voordelen van digitaal boekhouden

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het online organiseren van je administratie. Ten eerste houd je veel ruimte over op kantoor als je start met digitaal boekhouden. Je hoeft jouw administratie namelijk niet in grote kasten op kantoor op te slaan, maar werkt gewoon vanuit de ‘cloud’. Geen grote dossierkasten voor jou, maar gewoon een online boekhoudomgeving. 

Daarnaast werkt digitaal boekhouden erg gemakkelijk. Je hebt alleen een computer, tablet of telefoon met internet nodig, je logt je in en je kunt direct gebruik maken van je boekhoudpakket. Tot slot hebben veel boekhoudprogramma’s extra functionaliteiten. Denk hierbij aan een functie om je te helpen met je belastingaangifte, maar ook aan een facturatie functie. Een online boekhoudprogramma is simpelweg erg compleet.

Digitaal boekhouden? Zoek het geschikte boekhoudprogramma

Wil jij starten met digitaal boekhouden? Zoek dan eerst het beste en goedkoopste boekhoudprogramma. Dit kun je eenvoudig en snel doen met onze online vergelijker. Geef aan waar je precies naar op zoek bent en onze vergelijker zet alle boekhoudprogramma’s die aan jouw eisen voldoen, netjes op een rijtje. Nu is het voor jou erg gemakkelijk het beste en het goedkoopste boekhoudprogramma te vinden. 

Heb je een boekhoudpakket gevonden dat aan al jouw eisen voldoet en bovendien binnen je budget valt? Dan kun je dit pakket direct afsluiten. Hierna kun je het online boekhoudprogramma in gebruik nemen, om jouw administratie gemakkelijk én goed bij te houden.