Cloud boekhouden

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor hun boekhouding te verplaatsen naar de cloud. Maar wat houdt cloud boekhouden eigenlijk in? Dat lees je op deze pagina. Ook lees je op deze pagina wat de voordelen zijn van cloud boekhouden. 

Wat is cloud boekhouden?

Cloud boekhouden wordt ook wel online boekhouden genoemd. Houd je je bezig met cloud boekhouden als ondernemer, dan sla je al jouw administratieve bestanden, ofwel de documenten die bij jouw boekhouding horen, in de cloud op. Dit is een online omgeving waar je altijd en overal bij kunt. Niet alleen op je computer, maar ook op andere devices. Denk hierbij aan laptops, tablets en zelfs smartphone. Het enige wat je nodig hebt voor cloud boekhouden, is een device met internetverbinding. 

De voordelen van cloud boekhouden

Het is niet voor niets dat steeds meer ondernemers starten met cloud boekhouden. Deze vorm van boekhouden brengt namelijk diverse voordelen met zich mee. Ten eerste kun je jouw administratie altijd raadplegen als je jouw boekhouding in de cloud opslaat. Heb je een offline boekhouding, ofwel allerlei mappen in dossierkasten, dan is dit niet het geval. Ben je thuis en ligt je boekhouding op kantoor, dan kun je niets met je administratie. Bij cloud boekhouden heb je hier geen last van. 

Daarnaast is cloud boekhouden erg gebruiksvriendelijk. Ook als je totaal geen ervaring hebt met het boekhouden in de cloud, is het niet lastig een goede administratie op te zetten en deze vervolgens netjes bij te houden. Sterker nog, met een goed boekhoudprogramma heb je geen boekhouder meer nodig om jou te helpen met je administratie. Een ander voordeel van cloud boekhouden, is het feit dat dit erg goedkoop is. Huur je een boekhouder in, dan ben je met gemak honderden tot zelfs duizenden euro’s per jaar kwijt om je administratie goed te laten organiseren. De tool die je gebruikt voor jouw online boekhouding is vele malen goedkoper en werkt net zo goed.

Tot slot is cloud boekhouden erg milieuvriendelijk. Je hoeft je facturen, bonnetjes en andere documenten namelijk niet te printen, maar slaat deze gewoon online op. Houd je je de laatste tijd meer en meer bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, specifiek met oog op het milieu? Dan is het boekhouden in de cloud zeker iets voor jou.

Jouw boekhouding in de cloud? Vergelijk boekhoudpakketten 

Wil jij van bovenstaande voordelen profiteren? Start dan met het boekhouden in de cloud door een boekhoudpakket af te sluiten. Om het beste boekhoudpakket te vinden, kun je onze vergelijker gebruiken. Ook helpt onze vergelijker je om het goedkoopste boekhoudpakket te vinden, met de functies die jij nodig hebt om je administratie goed te organiseren.