Boekhoudprogramma online

Als ondernemer ben je verplicht je administratie goed bij te houden. Niet alleen omdat je je belastingaangiften op de juiste manier moet indienen (en je hier simpelweg een goede administratie voor nodig hebt), maar ook omdat de Belastingdienst jouw administratie kan komen controleren. Is dit het geval, dan moet je een goede boekhouding kunnen laten zien. 

Je kunt je boekhouding ‘offline’ organiseren, simpelweg door al je facturen en bonnetjes te printen en deze in grote mappen te doen, maar je kunt ook starten met online boekhouden. Dit doe je met een boekhoudprogramma online. 

Hoe werkt een boekhoudprogramma online?

Een boekhoudprogramma online werkt erg gemakkelijk. Om dit programma te kunnen gebruiken, betaal je maandelijks een bepaald bedrag. Er zijn ook gratis boekhoudprogramma’s, maar deze programma’s zijn doorgaans slechts tijdelijk gratis te gebruiken. De kans is dan ook groot dat je uiteindelijk je boekhoudprogramma moet betalen. 

Om jouw boekhoudprogramma te gebruiken, ga je naar de website van het boekhoudpakket in kwestie. Vervolgens log je je in. Na het invullen van jouw inloggegevens, kom je in jouw eigen boekhoudomgeving terecht. Hier kun je online aan je boekhouding werken, bijvoorbeeld door versturen en/of ontvangen facturen aan je administratie toe te voegen. En moet je belastingaangifte doen? Dan kan jouw online boekhoudprogramma je hier ook bij helpen.  

Wat kun je met een boekhoudprogramma online?

Wat je precies kunt doen met een boekhoudprogramma online, verschilt per tool. Sommige programma’s zijn nu eenmaal uitgebreider dan andere programma’s. Wel is het zo dat je met alle online boekhoudprogramma’s je administratie kunt organiseren. Door verstuurde facturen in te boeken, maar ook door de facturen die je hebt ontvangen aan jouw boekhouding toe te voegen. En is het tijd voor de aangifte omzetbelasting of moet je de aangifte inkomstenbelasting indienen? Dan kan het boekhoudprogramma online je helpen de juiste berekeningen te maken voor jouw aangifte.

Sommige online boekhoudprogramma’s hebben ook een facturatie functie. Met deze boekhoudprogramma’s kun je ook facturen maken en versturen. Dit is echter niet bij alle boekhoudprogramma’s het geval.

Het beste en goedkoopste boekhoudprogramma online vinden

Je wil niet alleen het beste boekhoudprogramma gebruiken, maar je wil ook het goedkoopste boekhoudprogramma vinden. Als je het belangrijk vindt het beste en het goedkoopste boekhoudprogramma online te gebruiken, raden wij je aan onze online vergelijker te raadplegen. Met deze tool zie je niet alleen welk boekhoudprogramma het beste bij je past, maar kun je ook de prijzen van diverse programma’s met elkaar vergelijken. Zo vind je in een mum van tijd het beste én het goedkoopste boekhoudprogramma online.